Kezdőlap Újdonságok Kereső Egyesület Levelezés Aktualitások Kutatás Adattárak Történetek Médiatár Partnereink RSS
 
 Személyek 
 Családok 
 Események 
 Helytörténet 
 Személyes 
 Tallózó 
 Kutatásról 
Egy kutatás örömei!
Rögös, de izgalmas és ...
Kettős nevek
Szavazás Kutatóhelyre...
Nyúl Ágoston hősi halála
Bocskai hadi népe
Aranylakodalom anyakönyvi bejegyzése 1747-ből
Kétszeres anyakönyvezések
Egy érdekes anyakönyvi pótbejegyzés
Felekezetek a „mormon akció” idején
Családfa-kutatási tapasztalataim
Elek nyomában… Internetes nyomozás egy 140 éve eltűnt családtag után
Anyakönyvi érdekességek
Ösküi gyökereim
Névváltozás - kérés nélkül
Szavazás Kutatóhelyre...
Van egy olyan 'kutatóhelyem', amire nem tudok szavazatot leadni, mert az tulajdonképpen magánszemély. Szavazatot leadni nem tudok, de élményemet, tapasztalatomat szívesen megosztom veletek.
Volt egy családtagom, aki (vesztére) kb. 1915-ben az erdélyi Simonyifalvára vitte népes családját. (A történelem vihara csúnyán elbánt velük.) Jó egy félévet kísérleteztem hivatalos úton, hogy valahogy információhoz jussak, az ott élt családtagjaimról, és leszármazottaikról. Eredménytelenül. Elkeseredésemben, már majdnem feladtam, amikor az az ötletem támadt, hogy közvetlenül a falu prominens vezetőjének írok levelet. Az interneten meg is találtam a nevét, címét. A levelemre nem Ő, hanem felesége válaszolt, aki nagyon kedves hangú levélben önzetlenül felajánlotta segítő szándékát. Ezután többszöri levélváltással pontosítottuk a lehetőségeket. A felkínáltak nagyon biztatóak voltak. (Talált ma élő leszármazottat. Informálódott a környező települések egyházi anyakönyveiről. Az anyakönyvvezetőkkel egyeztetett a kutatási lehetőségekről.) Ezért útnak indultam. A határ melletti városban lévő munkahelyén találkoztunk. Ezután egész nap rendelkezésemre állt. Elvitt mind azokra a helyekre, ahol lehetőségem volt információk begyűjtésére, és természetesen a ma ott élő rokonomhoz is elkísért. Ilyen körülmények közepette, a lehetséges információk zömét, egy nap alatt, be tudtam gyűjteni.
E tündéri hölgynek a neve: Manyika. Remélem megértitek, hogy Manyika nagyon a szívemhez nőt. Ma is tartom vele a kapcsolatot.
Hát sok ilyen Manyikát, 'kutatóhelyet' kívánok minden kedves kutatótársamnak.

Beküldő: Nyitrai István

2011-11-18

 

© MACSE - Magyar Családtörténet-kutató Egyesület  Postacím : 1025 Budapest Cseppkő utca 33     koordinator@macse.hu 
Gyorskereső  -  Oldaltérkép  -  Adatvédelmi szabályzat  -  Szerzői jogok   -  Impresszum