Kezdőlap Újdonságok Kereső Egyesület Levelezés Aktualitások Kutatás Adattárak Történetek Médiatár Partnereink RSS
Jó tudni Anyakönyv Családfa Családkönyv Emlékmű Erdélyi névtár Gudenus Gyászjelentés
Helyreigazítás Helységnévtár Ismert személyek Molnár Névváltoztatás Tablókép Sírkő
   
Keresés az adattárakban
Családnév Keresztnév
  

[A lekérdezés támogatja a helyettesítő karaktereket (% és _)]

  
   
"Nem másra használ eleink tündöklése nekünk, hanem hogy égő szövétneknél, fényes fáklyánál futjuk a mi életünk pályáját, nem lehetünk sötétben, sem mi sem az mi cselekedeteink; ha jól viseljük magunkat, azoknak fényességénél mindjárt minden ember meglát: ha rosszul, úgy sem kerülhetjük ujjal való ránk mutatást"

Gróf Zrínyi Miklós  

 
Honlapunk talán annyiban különbözik a többitől, hogy egy népes család, az amatőr családtörténet-kutatók tagjainak önkéntesen felajánlott név-adatbankját hozta és hozza folyamatosan létre, ahol mindegyik név már ismert kapcsolódási körrel rendelkezik, és ahová a te adataidat is befogadjuk. Képzelj el egy óriási puzzle-t, minden elemével külön a maga kilátástalanságával, vagy ugyanezt öt-nyolc-negyven-százötven elemenként előre összeillesztve. Feltételezhető, hogy az utóbbit gyorsabban összerakod.

Természetesen te is beillesztheted a saját gyűjtésedet, családfáidat, azzal is gazdagítva a közös "nemzeti kincstárat" a kölcsönös előnyök alapján. A közös kincstárhoz bárki hozzájárulhat.
Itt lehetővé válik, hogy a családokban megőrzött vagy kikutatott történeteket is megörökítsük írásban és képekkel együtt.

Végezetül azon kérdéseidre, amelyekre a fentiek után sem találsz választ, megfelelhet a családtörténet-kutatók ezerszemű családja, amely - tapasztalod majd - mindig segítőkészen áll szolgálatodra, legyél abszolút kezdő vagy a levéltárak öreg rókája.

    2023-03-07

 

© MACSE - Magyar Családtörténet-kutató Egyesület  Postacím : 1025 Budapest Cseppkő utca 33     koordinator@macse.hu 
Gyorskereső  -  Oldaltérkép  -  Adatvédelmi szabályzat  -  Szerzői jogok   -  Impresszum