Kezdőlap Újdonságok Kereső Egyesület Levelezés Aktualitások Kutatás Adattárak Történetek Médiatár Partnereink RSS
Kezdőknek Kutatóhely Segédletek Családkönyv Linkek Családtörténet Kutatói kapcsolat
 Magyarország
 Ausztria 
 Csehország 
 Horvátország
 Örményország
 Románia 
 Szerbia 
 Szlovákia 
 Ukrajna 
 MAGYARORSZÁG   ADT   ASZTL   BFL   EGYH   ELP   FS-CSTK   HIM   HUNG   MÁV   MILEV   MNH   MNL   OSZK   PIM 
ELEKTRONIKUS LEVÉLTÁRI PORTÁL ( ELP )
2013. október elejétől működik az Elektronikus Levéltári Portál. A portál a Magyar Nemzeti Levéltár (MNL) és Budapest Főváros Levéltára (BFL) elektronikus és digitalizált levéltári anyagának közzétételét szolgálja, az elektronikus levéltári nyilvántartások és segédletek révén pedig a papír alapú iratok kutatásához nyújt segítséget. Itt kereshet, böngészhet a két levéltár elektronikus nyilvántartásainak és digitális levéltári állományának közös adatbázisában, kutatói kéréseket és ügyfélszolgálati megkereséseket indíthat a levéltárak felé. A portálon kereshető az egyházi és felsőoktatási levéltárak nyilvántartása is, de az online kutatói funkciók ezekre a levéltárakra nem terjednek ki.

Az oldal regisztrálás nélkül, regisztrálással, vagy ügyfélkapus regisztrációval használható. Az egyes regisztrálási típushoz tartozó szolgáltatásokról itt lehet tájékozódni.

A tartalom folyamatosan bővül. A levéltári nyilvántartó rendszerek használatával, az adatbázis-építés és digitalizálás aktuális állásával kapcsolatban az MNL és BFL honlapjain számos hasznos kiegészítő információ nyerhető.

Elektronikus Levéltári Portál
2022.09.17.
 
 

© MACSE - Magyar Családtörténet-kutató Egyesület  Postacím : 1025 Budapest Cseppkő utca 33     koordinator@macse.hu 
Gyorskereső  -  Oldaltérkép  -  Adatvédelmi szabályzat  -  Szerzői jogok   -  Impresszum