Kezdőlap Újdonságok Kereső Egyesület Levelezés Aktualitások Kutatás Adattárak Történetek Médiatár Partnereink RSS
Elérhetőség Szabályzatok Tisztségviselők Tagjaink Tagnyilvántartó és tagdíj Belépés_Kilépés Közzététel Jogszabályok Tájékoztató
Munkacsoportok Helyi csoportok
 
Tagsági jogviszony létesítése, belépési feltételek

Kedves Érdeklődő! Üdvözöljük abból az alkalomból, hogy fontolgatja belépését az egyesületünkbe!
Mielőtt döntene, kérjük, olvassa el a MACSE Alapszabályát és az Adatvédelmi szabályzatot. Ha ezekkel egyetért, a tagsági forma választásához ajánljuk az alábbi ismertetőt.

Szeretnénk tájékoztatni, hogy egyesületünkbe történő belépésnél két tagsági forma közül választhatnak:

 • pártoló tag: azoknak ajánljuk, akik nem szeretnének (vagy nem tudnak) aktívan bekapcsolódni az egyesületi életbe,
 • rendes tag: a tagdíjfizetésen túl leendő tagjainktól azt várjuk, hogy aktívan vegyenek részt az egyesület tevékenységében. Ezért is kérdezünk rá már a jelentkezésnél a vállalásokra.

Mit is jelent ez?
Tudna-e időnként vagy rendszeresen munkát vállalni? Például: anyakönyvek indexelése (Excel táblázat), adatbázisunk más elemeinek töltése a saját adatokkal vagy gyűjtéssel (pl. családfa, emlékmű, molnárok, sírkő, tablókép). A honlapon lévő információkról frissítés küldése, linkgyűjtemény bővítése, kutatási segédletek készítése, bővítése vagy aktualizálása.
Részvétel programok, előadások szervezésében, lebonyolításában. Beszámoló, fénykép/videó készítés előadásról, rendezvényről.

Amennyiben úgy érzi, alaposabb tájékozódásra, esetleg személyre szabott megbeszélésre lenne szüksége a feladatvállaláshoz, kérem, jelezze a rendes tag felvételi kérelmében.
Ha tartósan nincs lehetősége aktívan részt venni az egyesületi életben, akkor javasoljuk, jelentkezzen pártoló tagnak!

 1. Ha ezekkel egyetért, szíveskedjen kitölteni a Belépési nyilatkozatot.
  A pártoló tagnak jelentkező pártolói támogatást fizet, amelynek mértéke nem lehet kevesebb a tagsági díjnál. A MACSE a pártoló tagoknak 365 napig lehetőséget biztosít 365 belépésre az adatbázisainak használatához. 365 nap elteltével vagy 365 belépés után a pártoló tagság megszűnik, de egy újabb támogatás befizetésével feléled. A pártoló tag is jogosult az egyesület adatbázisának használatára.
  Rendes tagjaink aktívan részt vesznek a főként magyarul folyó egyesületi életben is, szavazhatnak, tisztséget vállalhatnak. Tagsági díjukat naptári évre fizetik. Jogosultak az egyesület adatbázisának használatára.
 2. Klikkeljen a belépési nyilatkozat alján az Elküld gombra. A rendszer hibaüzenetet küld, ha a kitöltés során hiba történt. Ilyen esetben a kitöltés megismételhető a helyes adatokkal.
 3. A helyes adatokkal kitöltött nyilatkozatot a rendszer befogadja, és automatikusan megküldi Önnek. Belépési szándéka megerősítéseként aláírás után beszkennelve / fotózva küldje el a nyilatkozatot arra az e-mail címre, ahonnan kapta.
 4. Az aláírt nyilatkozat kézhezvételét követően az Egyesület e-mailben küld visszaigazolást. Kérjük az aláírt Belépési nyilatkozatot tagsága teljes időtartama alatt őrizze meg.

A tagság akkor lép életbe, ha a tagfelvételi kérelmet az Elnökség jóváhagyta és beérkezett a tárgyévi tagsági díj/támogatás is (megküldjük majd a fizetési információkat). Ekkor értesítjük Önt és megküldjük tagsági számát. Amikor a jelentkező taggá válik, neve megjelenik a honlapon a tagok között. A tagsági igazolványt ki tudja majd nyomtatni magának.

 Belépési nyilatkozat 
Tagsági jogviszony megszűnése
 1. Az Egyesületből való kilépési szándékot az alábbi Kilépési nyilatkozat kitöltésével lehet bejelenteni, ezzel (a bejelentés dátumával) megszűnik a tagsági jogviszony, amiről a megadott e-mailre visszaigazolást küldünk.
 2. A tagdíj befizetésének elmaradása a tagsági jogviszony megszűnését vonja maga után. Az erről szóló elnökségi határozatot az Alapszabály előírásai szerint eljuttatjuk az érintettnek.
 3. A tagsági viszony megszüntetésével egyidejűleg a tag nevét töröljük a honlapon szereplő tagok listájából.
 Kilépési nyilatkozat 
2022-04-10
 


© MACSE - Magyar Családtörténet-kutató Egyesület  Postacím : 1025 Budapest Cseppkő utca 33     koordinator@macse.hu 
Gyorskereső  -  Oldaltérkép  -  Adatvédelmi szabályzat  -  Szerzői jogok   -  Témafelelősök  -  Impresszum