Kezdőlap Újdonságok Kereső Egyesület Levelezés Aktualitások Kutatás Adattárak Történetek Médiatár Partnereink RSS
Elérhetőség Szabályzatok Tisztségviselők Tagjaink Tagnyilvántartó és tagdíj Belépés_Kilépés Közzététel Jogszabályok Tájékoztató
Munkacsoportok Helyi csoportok
 Rendes tagok 
 Örökös tagok 
 Tiszteletbeli tagok 
 Pártoló tagok 
 Elhunyt tagok
 Támogatók 
 Díjazottak 
 Arcképes bemutatkozó 
 Statisztika
Tagság száma
 Rendes tagok866 
 Örökös tagok13 
 Tiszteletbeli tagok
 Pártoló tagok1470 
 Összesen 2357 
2024-07-21

 Tagsági díj  és támogatói összeg

5000 Ft
egy naptári évre

 Befizetés
 Tagjaink Egy jóval több mint 400 tagot tömörítő egyesület tagjai között találhatsz olyanokat, akik még csak az első lépéseket teszik meg családjuk történetének feltárására és alapvető kérdésekre várnak segítséget. Van, aki kézzel rajzolgatja 1-2 oldalra ráférő családfáját, de van, aki több ezer nevet gyűjtött össze és profi családfaprogrammal rajzoltat.
Sokan vannak olyanok is, akik már hatalmas kutatómunkát végeztek és összeállítottak több komoly családfát, belefoglaltak rengeteg információt, amelyek egészen nagy családok, települések, foglalkozások monográfiává váltak vagy válhatnak. Munkájuk történelmi, helytörténeti, statisztikai stb. kutatások során is felhasználható.

Közöttünk legtöbben – ez természetes – már nyugdíjas korban vannak, de szép számmal vannak középkorú és egészen fiatal tagok is, hiszen mindenkinek van családja, minden családnak van – és nem is akármilyen – története, amely megismerésre vár és megismerésre, sőt mások megismerésére érdemes

Van közöttünk diák, zenész, postás, tanár, mérnök, jogász, volt vezető és volt vezetett, vagyis sokféle tudás és tapasztalat, amely kiegészíti egymást. Van aki latinul tud, van aki németül vagy szlovákul, románul stb. és segít, ha a másik belebotlik egy idegen kifejezésbe.

Rendes tagjainkon kívül vannak tiszteletbeli és pártoló tagjaink is. Nem felejtjük azokat sem, akik velünk kezdték a kutatómunkát, de már csak az égi mezőkről tudnak segíteni, ha megakadunk munkánk során, ők a posztumusz tagok. De vannak jövőbeli tagjaink is: ők azok, akikről ma még csak annyit tudunk, hogy valakinek a gyerekeként vagy unokájaként világra jött, mert ezeket a családi örömöket is megosztjuk egymással.

Szóval sokfélék vagyunk, de egyben nagyon egyformák: szeretjük, amit csinálunk, érdeklődünk egymás munkája iránt, önzetlenül segítünk és önfeledten vitatkozunk, miközben rengeteget tanulunk.
Nyitottak vagyunk azok iránt, akik hozzánk hasonló elhivatottsággal a batyujukban kopogtatnak az egyesület ajtaján.

2014.06.05

 

© MACSE - Magyar Családtörténet-kutató Egyesület  Postacím : 1025 Budapest Cseppkő utca 33     koordinator@macse.hu 
Gyorskereső  -  Oldaltérkép  -  Adatvédelmi szabályzat  -  Szerzői jogok   -  Impresszum