Kezdőlap Újdonságok Kereső Egyesület Levelezés Aktualitások Kutatás Adattárak Történetek Médiatár Partnereink RSS
Jó tudni Anyakönyv Családfa Családkönyv Emlékmű Erdélyi névtár Gudenus Gyászjelentés
Helyreigazítás Helységnévtár Ismert személyek Molnár Névváltoztatás Tablókép Sírkő
 
 
 Adattár megtekintése   Adattár bővítése   Családfa bővítők regisztrációja   GYIK 

Adatátadási nyilatkozat

 1. Hozzájárulok ahhoz, hogy Magyar Családtörténet-kutató Egyesületet (1022 Budapest, Bimbó u 55.), - a továbbiakban MACSE az általam átadott adatokat, családfákat - szükség szerint a 3. pontban írt aggályok feltüntetése mellett - honlapján nyilvánosságra hozza.
   
 2. Tudomásul veszem, hogy a MACSE tagjai által szolgáltatott adatok alkalmasak lehetnek arra, hogy különböző családfák összekapcsolódjanak, s szélesebb rokonsági kapcsolatok tisztázódjanak. Hozzájárulok ahhoz, hogy az általam átadott adatok összekapcsolhatóak legyenek mások által a MACSE részére átadott adatokkal, családfákkal.
   
 3. Tudomásul veszem, hogy aki nyilvánosságra hozatal szándékával pontatlan, ellenőrizetlen vagy hiteltelen adatot ennek jelzése nélkül továbbít, az megtévesztheti a MACSE többi tagját, sőt adott esetben akár kárt is okozhat. Törekszem arra, hogy a MACSE részére továbbított családfa, családtörténeti és egyéb adat kapcsán
 4. megjelölöm az információ forrását (az anyakönyv pontos címe, a dokumentum levéltári jelzete, publikáció pontos címe stb.);
 5. jelzem a forrásnál, ha az információ hitelességét nem tudtam ellenőrizni (pl. mástól kapott, de nem ellenőrzött adat, családi hagyomány stb.),
 6. jelzem a forrásnál, ha a kapcsolat csak feltételezhető, az ellenőrizetlen információt csak fenntartással továbbítom. (pl. Feltételezhető kapcsolat)
   
 7. Amennyiben az adatátadáskor esetleg még élő személyek személyes adatait közlöm azok hozzájárulása nélkül a MACSE-vel, úgy azok adatait az egyesület (anonimizálja) azonnal megsemmisíti a megküldött eredeti adatfájlban.
   
 8. Tudomásul veszem, hogy a MACSE honlapján található adatok és családfák online elérhetőségűek, azaz az általam nyilvánosnak jelzett adataimhoz, családfáimhoz más felhasználók hozzáférhetnek.
   

 2013-02-16

 

© MACSE - Magyar Családtörténet-kutató Egyesület  Postacím : 1025 Budapest Cseppkő utca 33     koordinator@macse.hu 
Gyorskereső  -  Oldaltérkép  -  Adatvédelmi szabályzat  -  Szerzői jogok   -  Impresszum