Kezdőlap Újdonságok Kereső Egyesület Levelezés Aktualitások Kutatás Adattárak Történetek Médiatár Partnereink RSS
Kezdőknek Kutatóhely Segédletek Családkönyv Linkek Családtörténet Kutatói kapcsolat
 
 BEVEZETŐ 

 KERESÉS 

 CSALÁDKÖNYV 
 TELEPÜLÉSI
CSALÁDKÖNYV
 

 GYAKORLATI TANÁCSOK 

 Adatok feldolgozása 

 Feltöltés honlapra 

 ADATTÁR BŐVÍTÉSE 
 
 
KERESÉS
 TELEPÜLÉS   ABCDEFGHIJKLMNÓPRSTÚVWZБВЗИКМНОПРСТ 
Frissítve: 2021.01.14.

Az ABC betűre kattintva a községek/települések neve található, minden ismert - magyar és a történelemben használt idegen-nyelvű - formában.

A kiválasztott helységnévre kattintva megtekinthetők az eddig ismert családkönyvekre vonatkozó tudnivalók (formátuma, címe, szerzője, tartalma és elérhetősége.)

CSALÁDKÖNYVEK MEGJELENÉSI FORMÁI
Családkönyvek A Családkönyvek jelenleg az anyakönyvekkel együtt az illetékes parókiákon ill. fotózott állapotban CD-n a felvételt készítőnél érhetők el.
Családkönyvek vezetésével eddig kisebb számban Magyarországon, nagyobb számban Erdélyben találkoztunk különböző (református, unitárius, görög katolikus, evangélikus egyházaknál)
(Feldolgozásuk után on-line formában lehetne elérhetővé tenni).
Könyv A könyv formátumban feldolgozott családkönyvről csak a címe, a szerzője és elérhetősége, a feldolgozott idő-intervallum és vallás válnak ismertté internetes elérhetőség eset.
A helység lakósaira, azok kapcsolataira vonatkozó anyakönyvi adatok csak a könyv megszerzése után ismerhetők meg. Itt még kiegészítő adatok is találhatók (keresztszülők, házszám, foglalkozás, stb.
Pdf Esetenként a könyv Pdf formátumban érhető el az interneten.
On-line Az on-line formátum adatbázisában (az idő-intervallum és vallás megismerésén kívül) a település anyakönyvében szereplő nevekre és azok kapcsolataira is lehet keresni. Mindehhez kapcsolódva esetenként a helység története is megismerhető (német feldolgozás esetében, régi vagy mai magyar helységek vonatkozásában esetenként fordítás is elkészült.)

 

ON-LINE ADATTÁRAKBAN VALÓ KERESÉS
GENEALOGY.NET

Település keresés
interneten

 

 

Nevek keresése
interneten

 

A bal oldali menüsor jelzi ha van magyarnyelvű változat.

A németek által valaha is lakott települések családkönyveinek listájából lehet válogatni térképről.

Online településkönyv statisztikából az elkészült településkönyvek ismerhetők meg a telelepüléstörténettel együtt

A megjelenés formája is megismerető itt.

Az internet adatbázisba rendezett adatállományokból lehet névre keresni (on-line forma) A kiválasztott településen előforduló nevek között ABC rend segíti a keresést.

A kiválasztott helységre kattintva a bal oldali menüsorban a Familiennamen/Vezetéknév-re kattintva válogathatunk a nevek között.

FAMILYSEARCH

Keresés feltöltött
adatbázisokban

Keresés feltöltött
(Submisson szám
alapján)

Keresés
(Név és egyéb
kritériumok alapján)


Itt a Search User Submitted Genealogies a felhasználók által feltöltött leszármazási adatokban lehet keresgélni. Feltölthető családfa és családkönyv is.

Ha valakinek meg szeretnénk mutatni a feltöltött családfánkat, akkor elég ezt a számot megadni, amit a fentebb említett linken be kell írni a megfelelő rubrikába. A találatok között a nevekre kattintva megjelenik egy családfa ábra, ahol jobbra-balra tovább lépkedhetünk.

Search User Submitted Genealogies oldalon a keresett név beírásával indítható a keresés feltöltött adatok között a „Search by Life Events” lenyíló menükben egyéb szempontok alapján is kereshetünk. A találatok között a nevekre kattintva megjelenik egy családfa ábra, ahol jobbra-balra tovább lépkedhetünk.

MACSE

Keresés a
családkönyv adatbázisban

 

Amennyiben a MACSE tagok által feldolgozott és közzétett Települési családkönyvről vagy Családkönyvről van szó, a Keresés/Települések ABC rendjében/az elérhetőségnél adott link visz el Családkönyvek adattárához

A választott Település névre kattintva, található a település története, majd a Családnevek listája.
A keresett nevek és a településen kialakult családi kapcsolatuk is megismerhetők ha az egyes nevekre kattintva, „végigmegyünk” a családi láncon.

2015.10.20.
 

© MACSE - Magyar Családtörténet-kutató Egyesület  Postacím : 1025 Budapest Cseppkő utca 33     koordinator@macse.hu 
Gyorskereső  -  Oldaltérkép  -  Adatvédelmi szabályzat  -  Szerzői jogok   -  Impresszum