Kezdőlap Újdonságok Kereső Egyesület Levelezés Aktualitások Kutatás Adattárak Történetek Médiatár Partnereink RSS
 Jelentkezés rendezvényekre 
  
 Sablonok 
 Eseménynaptár 
 Híreink 
 Felhívások 
 Előadásokról 
 beszámoló 
 Rendezvények 
 Találkozók,
 összejövetelek képei 
 Kirándulások 
 Kiadványok 
 Matrikula 
2022.06.22. MACSE Érd-Százhalombatta helyi csoport2022-06-30

Beszámoló
a MACSE helyi csoportjának megalakulásáról

Helyszín: 2400 Dunaújváros, Papírgyári út 42-46.

Időpont: 2022. június 22. szerda.
 

Egy kiállítás és hozadéka

A Dunaújvárosi Papírgyár érdekes kiállításnak adott otthont. A Magyar Családtörténet-kutató Egyesület régi kedves barátja, Szalai Katalin kódexíró-oklevélgrafikus 21. századi kézzel festett történelmi tablóiból állított össze tárlatot, melyre szeretettel meghívta a MACSE tagjait is.

 
Az alkalom jó lehetőséget kínált arra, hogy az Érd és Százhalombatta környékén lakó tagjaink részére személyes találkozási lehetőséget teremtsünk és a társaság szorosabban együttműködő közösséggé váljon. A bérelt autóbusz Budapestről indulva útközben vette fel a Diósdon, Érden és Százhalombattán csatlakozókat.

  A papírgyár területén található kiállítást két érdekes előadás tette még élményszerűbbé. Először a Magyar Papírmúzeum kiállításán vezettek körbe. Kísérőnk nagyszerű magyarázatait színes tablók és modellek egészítették ki, így képet kaptunk a papír feltalálásától az ipari felhasználásig terjedő hosszú útról. Ezt az állandó kiállítást mindenkinek érdemes megnézni!

  A második részben Szalai Katalin időszaki kiállításán maga a művésznő tartott tárlatvezetést. Több évtizedes munkásságának legjavát válogatta össze. Személyes történetekkel kiegészítve bepillantást engedett az aprólékos munkafolyamatokba. A MACSE tagjai számára különösen érdekesek voltak a megrendelésre készült családfák művészi ábrázolásai.

Az ebédet követően egyeztettünk a lehetséges közös programokról, a kutatási lehetőségekről és megalakítottuk   a MACSE Érd-Százhalombatta helyi csoportját.

A program a Bethlen Gábor Alap támogatásával valósult meg.

 
Beküldő és fotók: Villányi Mariann
 

  Rendezvényeinkről szóló beszámolók képi anyagokkal (közgyűlés, díjátadó, levéltári látogatások, szakmai utak, találkozók) .

© MACSE - Magyar Családtörténet-kutató Egyesület  Postacím : 1025 Budapest Cseppkő utca 33     koordinator@macse.hu 
Gyorskereső  -  Oldaltérkép  -  Adatvédelmi szabályzat  -  Szerzői jogok   -  Impresszum