Kezdőlap Újdonságok Kereső Egyesület Levelezés Aktualitások Kutatás Adattárak Történetek Médiatár Partnereink RSS
 Jelentkezés rendezvényekre 
  
 Sablonok 
 Eseménynaptár 
 Híreink 
 Felhívások 
 Előadásokról 
 beszámoló 
 Rendezvények 
 Találkozók,
 összejövetelek képei 
 Kirándulások 
 Kiadványok 
 Matrikula 
2021.09.04. MACSE közgyűlés - Beszámoló2021-09-21

MACSE közgyűlés 2021

Helyszín: Szent Margit Gimnázium - Apor Vilmos terem
1114 Budapest, Villányi út 5-7.
Időpont: 2021. szeptember 04. szombat, 9:30
 

Beszámoló

A koronavírus járvány miatt idén sem tudtuk májusban megtartani a MACSE közgyűlését úgy, ahogy szoktuk. A nyár a vírus szempontjából nyugodtnak tűnt, így az annak végére eső szeptember 4-i időpontot szavazta meg az elnökség a közgyűlés napjának. Új helyszínt kellett keresnünk, mert a korábbi bevált helyek felújítás alatt álltak. Így esett a választásunk a Szent Margit Gimnázium Apor Vilmos termére.

Mivel ez nem csak rendes, hanem tisztújító közgyűlés is volt, feszült várakozás és szócsaták előzték meg az eseményt az egyesület levelezőlistáján. Ehhez képest a közgyűlés meglepően nyugodtan zajlott, a jelenlévők a meghatalmazókkal együtt 76 főt képviseltek (természetesen a teljes tagság nevében).

Az első napirendi pontban a közgyűlés egyhangúlag megválasztotta levezető elnöknek Reicher Pétert, valamint a jegyzőkönyv vezetőjét, a hitelesítőket és a szavazatszámlálókat.

A 2. napirendi pontban az elnökségi beszámolót Reicher Péter ügyvezető elnök tartotta a 2020-as évről. A már korábban közzétett beszámoló alapján beszédében a következő témakörökre tért ki: tagság, létszám, tagnyilvántartó rendszer, eszköznyilvántartás, az Elnökség és az FB lemondása, NAS szerverek, szakmai titkár személye és munkaköre, alapszabály, indexelés, pályázatok, előadások, az online előadások, webinárok, honlap, Matrikula, vidéki családkutató csoportok, levelezőrendszer, közösségi média, sajtó, az Év Kutatóhelye díjátadó.

Itt került sor a 2000 sornál többet indexelők munkáját elismerő oklevelek átadására. Majd Zotter Ferenc, az indexelést ellenőrző csoport vezetője beszélt az indexelés jelenlegi helyzetéről. Ezt követően Németh József elmondta, hogyan képzeli el az Év Kutatóhelye díjátadót 2021-ben és hogy miért annyira fontos esemény ez az egyesület életében.

A 3. napirendi pontban Takáts Attila az egyesület könyvelője számolt be a MACSE 2020. évi gazdálkodásáról. Összességében elmondta, hogy a stabil működési háttér adott, nyereségesen gazdálkodik az egyesület és a likviditása is kiváló.

Az egyesület 2021. év költségvetését Reicher Péter ismertette, melynek lényege, hogy jelenleg összesen 20.486.000 forintja van a MACSE-nak. A múlt év végén 15.000.000 Ft-ról számolt be a könyvelés, de azóta még 5 milliót tudtunk hozzátenni készpénzben. A MACSE anyagi háttere meglehetősen kedvező és így fogja átadni a leköszönő elnökség az egyesületet a következő vezetőségnek.

Az 5. napirendi pontban Gonda István, a Felügyelőbizottság elnökének jelentését hallgathattuk meg. Felhívta a következő elnökség figyelmét arra, hogy az egyesület vagyona átlépte a 20 millió forintot, ami az egyesület teljes három évi bevételének felel meg. Ezért célszerűnek tartanák a vagyongazdálkodás végiggondolását és dokumentumokba rögzítését.

A következő pont szerint dönteni kellett az előző napirendi pontok elfogadásáról: 2020. évi tevékenység, pénzügyi beszámoló és a 2021-es költségvetés. A közgyűlés ezeket elfogadta.

A 7. napirendi pont szólt az új elnökség és felügyelőbizottság tagjainak megválasztásáról, amit a Szavazatszámláló Bizottság bonyolított le. A következő eredmény született:

Elnök: Ari Ilona - 71 szavazat.
Elnökhelyettes: Lakatos Andor Sándor - 73 szavazat.
Főtitkár: Kónya Zsuzsanna - 74 szavazat.
Pénztárnok: Gelei Judit - 60 szavazat.
Titkárok:
  Babós Lajos Péter - 42 szavazat,
  Bíró Eszter - 68 szavazat,
  Erdősné Bocsák Éva - 67 szavazat,
  Péchy Gáspár - 67 szavazat,
  Solymosy Tamás - 57 szavazat,
  Szigetiné Zékány Ilona - 67 szavazat,
  Sztankóné Toldi Judit - 53 szavazat (visszalépett),
  Zotter Ferenc - 68 szavazat.
Felügyelőbizottság:
  Hajas András - 61szavazat,
  Négyesi György - 58 szavazat,
  Reisz T. Csaba - 59 szavazat.

Gratulálunk a megválasztottaknak!

A 8. napirendi pontban szavazott a közgyűlés az egyesület új székhelyéről, ami egyben ASZ módosítást is kíván. Az új elnök, Ari Ilona lakhelye lett a MACSE székhelye.

A 9. napirendi pont felvezetéseként Hunyady László alapító elnök beszélt Gudenus János József munkásságáról, majd a közgyűlés egyhangú szavazatával tiszteletbeli tagnak választotta meg a MACSE-t sokat segítő és az adatbázisát az egyesületnek ingyenesen felajánló genealógust (a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetés birtokosa).

Reicher Péter leköszönő elnök rövid beszédében elmondta: nagyon örül, hogy három évig lehetett a MACSE elnöke. Nagyon komoly tapasztalat volt számára, kiváló csapattal dolgozhatott együtt az elnökségben és a felügyelőbizottságban. Minden jót kívánt a következő vezetőségnek.

Ari Ilona frissen megválasztott MACSE elnök biztosította a tagságot arról, hogy mindent meg fognak tenni az egyesület harmonikus működése érdekében. Nagyon fontosnak tartják a szakmai munkát, a tagság folyamatos tájékoztatását és az együtt gondolkodást.

Végezetül a levezető elnök lezárta a közgyűlést és a megjelentek békésen, barátságban távoztak.

Beküldő: Rajeczky Zsuzsanna - a közgyűlés jegyzőkönyvének vezetője
Fotók: Gősiné Greguss Anna

További képek megtekinthetők bejelentkezés után a Médiatárban. A közgyűlési beszámolók (elnökségi, könyvelői és anyakönyvi feldolgozások) prezentációit a Tematikus anyagok között találjátok.

  Rendezvényeinkről szóló beszámolók képi anyagokkal (közgyűlés, díjátadó, levéltári látogatások, szakmai utak, találkozók) .

© MACSE - Magyar Családtörténet-kutató Egyesület  Postacím : 1025 Budapest Cseppkő utca 33     koordinator@macse.hu 
Gyorskereső  -  Oldaltérkép  -  Adatvédelmi szabályzat  -  Szerzői jogok   -  Impresszum