Kezdőlap Újdonságok Kereső Egyesület Levelezés Aktualitások Kutatás Adattárak Történetek Médiatár Partnereink RSS
 Jelentkezés rendezvényekre 
  
 Sablonok 
 Eseménynaptár 
 Híreink 
 Felhívások 
 Előadásokról 
 beszámoló 
 Rendezvények 
 Találkozók,
 összejövetelek képei 
 Kirándulások 
 Kiadványok 
 Matrikula 
2019.11.16-17. Kiállítás – Szeged, II. Family EXPO2019-11-17

II. Family EXPO

Helyszín: Szeged Plaza
6724 Szeged, Kossuth Lajos sugárút 119.
Időpont: 2019. november 16-17.

 

Beszámoló

MACSE stand a II. Family EXPO-n

A Portfolio Csoport által szervezett LAKÁS 2019 Kiállítás folyományaként a MACSE lehetőséget kapott, hogy kedvezményes részvételi díjjal részt vehessen a Szeged Plázában tartandó II. Family EXPO-n a november 16-17-i hétvégén. Természetesen élni akartunk a lehetőséggel, egy ilyen rendezvényen való megjelenés mindenképpen növeli a MACSE ismertségét. Igen ám, de a helyszín Szeged, mi pedig Budapesten minden felszereléssel együtt - ezeket használtuk a fővárosi kiállításon is. Bízva a tagok aktivitásában, segítőkészségében és együttműködésében, a MACSE levelezőlistáján körbe küldtem egy felhívást a kínálkozó lehetőségről és kértem a helybéli tagok közreműködését. Na jó, a szegedi tagoknak külön is írtam, hogy biztosan célba érjen a kérésem 😀

Mivel sokan lelkesen és szívesen vesznek részt egyesületi projektekben, most is minden feladatra hamar találtunk jelentkezőt. Volt, aki szállítást vállalt, mások pakolást, installálást, még szállást is nyújtott egyikük távolabb élő tagtársának, akivel aztán együtt képviselte a MACSE-t a standon. Összesen heten bonyolították le az eseményt. Név szerint: Tóth Tibor, Nóvéné Zsuzsa, Tamás Ida, Gavallér Piroska, Páli István, Gonda István, Diamant Tibor.

Mint a budapesti kiállításon, itt is sokan találtak meg minket. A MACSE képviselői folyamatosan tájékoztatták az érdeklődőket, meséltek nekik az egyesület munkájáról és persze rövid kutatást is lefuttattak a MACSE adatbázisában a kíváncsiskodók felmenőiről. Ez mindig nagy hatást gyakorol a kérdezőre, már ha van találat. Tamás Ida leveléből idézek: "A szombati képeken szereplő fiatalasszony szinte biztos, hogy feliratkozik. Annyira belelkesült azon, hogy Zsuzsa 1700 valameddig hirtelen visszakereste a családját, hogy alig várta kijöjjenek a gyerekei a moziból és hazasiethessen kutatni."

A szervezők lehetőséget biztosítottak a kiállításon résztvevő szervezeteknek egy rövid színpadi bemutatkozásra. Páli István élt is a lehetőséggel és a pódiumon ékesszólóan ecsetelte a családkutatás szépségeit, lehetőségeit.

Igaz, hogy a szegedi kiállítás körülményei szerényebbek voltak, mint a fővárosban. De így is sok, a témára nyitott emberrel kerültünk kapcsolatba, akikbe - ha nem is lépnek be most azonnal az egyesületbe, de - a magot elültettük és az bármikor kicsírázhat, sőt virágba borulhat 😀

Ez az esemény egy iskolapéldája volt annak, mennyire jól tudtok együttműködni és közösen megvalósítani egy kiállításon való megjelenést, a MACSE képviseletét. Ez legalább olyan értékes társaságunk életében, mint maga a cél: a családkutatás és annak népszerűsítése. Remélem, hogy lesz még az egyesületnek alkalma hasonló eseményeken részt venni.

Most már csak az a kérdés, miként fognak visszakerülni a kiállítás kellékei Budapestre. De remélem, hamarosan ez a feladat is gazdára talál 😀

Beküldő: Rajeczky Zsuzsanna

  Rendezvényeinkről szóló beszámolók képi anyagokkal (közgyűlés, díjátadó, levéltári látogatások, szakmai utak, találkozók) .

© MACSE - Magyar Családtörténet-kutató Egyesület  Postacím : 1025 Budapest Cseppkő utca 33     koordinator@macse.hu 
Gyorskereső  -  Oldaltérkép  -  Adatvédelmi szabályzat  -  Szerzői jogok   -  Impresszum