Kezdőlap Újdonságok Kereső Egyesület Levelezés Aktualitások Kutatás Adattárak Történetek Médiatár Partnereink RSS
 Jelentkezés rendezvényekre 
  
 Sablonok 
 Eseménynaptár 
 Híreink 
 Felhívások 
 Előadásokról 
 beszámoló 
 Rendezvények 
 Találkozók,
 összejövetelek képei 
 Kirándulások 
 Kiadványok 
 Matrikula 
2016.05.06. „Év Kutatóhelye 2015„ díj átadása határon túl – Kassa2016-06-07
 
ÉV KUTATÓHELYE DÍJ 2015
díjkiosztó ünnepsége
 
Helyszín: Kassa
Időpont: 2016. május 6., péntek, 12 óra
 
 

Beszámoló

A Magyar Családtörténet-kutató Egyesület az Év Kutatóhelye 2015 Határon túli Díjat a Kassai Állami Levéltárnak adományozta, amelynek ünnepélyes átadására – hagyományainknak megfelelően – az ünnepelt székhelyén, Kassán, a levéltár épületében, az erre az alkalomra átrendezett kutatóteremben került sor.

A rendezvényre a MACSE jelentkező tagjai számára egy 25 személyes buszt bérelt, hogy minél többen megünnepelhessék a díjazottat, továbbá, hogy a kassaiak által ígért levéltár-látogatáson minél többen részt tudjanak venni.

Az ünnepség délben PhDr. Richard Pavlovič levéltár-igazgató köszöntőjével vette kezdetét, majd dr. Fülöp Tamás a Magyar Nemzeti Levéltár főigazgató-helyettesének ünnepi beszéde hangzott el, amelyben hangsúlyozta a családkutatás határokon átnyúló szerepét, amely mégis összeköti a különböző nemzetiségeket a Kárpát-medence térségében.

Ezután került sor dr. Kollega Tarsoly István elnöknek a levéltárat méltató beszédére, az Év Kutatóhelye Díj és az ajándékkönyvek átadására. A rendezvényen végig jelenvolt és tolmácsolt Farkas Andrea, aki egykor a Kassai Állami Levéltár munkatársa volt, jelenleg az Országos Levéltár levéltárosa.

Ezt követően a került sor a levéltár és annak legértékesebb iratainak bemutatására, majd az ünnepségen jelen lévő Kassa Város Levéltárának igazgatónője, Hajdú Mária meglepetésül meghívta az egyesület jelenlévő tagjait egy rövid levéltárlátogatásra a szomszédos intézménybe, ahol megtekinthettük a világhírű kassai városi adományleveleket, a Titkos Levéltár legértékesebb darabjait.

Képek

Kollega Tarsoly István

  Rendezvényeinkről szóló beszámolók képi anyagokkal (közgyűlés, díjátadó, levéltári látogatások, szakmai utak, találkozók) .

© MACSE - Magyar Családtörténet-kutató Egyesület  Postacím : 1025 Budapest Cseppkő utca 33     koordinator@macse.hu 
Gyorskereső  -  Oldaltérkép  -  Adatvédelmi szabályzat  -  Szerzői jogok   -  Impresszum