Kezdőlap Újdonságok Kereső Egyesület Levelezés Aktualitások Kutatás Adattárak Történetek Képek, videók Partnereink RSS
 Jelentkezés rendezvényekre 
  
 Sablonok 
 Eseménynaptár 
 Híreink 
 Felhívások 
 Előadásokról 
 beszámoló 
 Rendezvények 
 Találkozók,
 összejövetelek képei 
 BB21 Közösségi hely 
 Családfa Klub 
 Füredi
    Asztaltársaság 
 Kirándulások 
 Matrikula 
 Szórólap 
 CD Kiadványok 
 Pályázatok 
2016.04.04. „Év Kutatóhelye 2015„ díj hazai átadása - Vác2016-06-06
 
ÉV KUTATÓHELYE 2015 DÍJ
díjkiosztó ünnepsége
 
Helyszín: Vác, Credo-ház (Vác, Kossuth tér 4.)
Időpont: 2016. április 4., hétfő. 16 óra
 
 

Beszámoló

A Magyar Családtörténet-kutató Egyesület az Év Kutatóhelye 2015 Díjat a Váci Püspöki és Káptalani Levéltárnak adományozta, amelynek ünnepélyes átadására – hagyományainknak megfelelően – az ünnepelt székhelyén, Vácott, a püspökséghez tartozó Credo-ház Egyházmegyei Közösségi Házban került sor. A meghívó egyúttal jelezte, hogy a levéltár vezetője szakmai bemutatót fog tartani a nemrég átadott elektronikus kutatási felületről.

A rendezvényre a MACSE jelentkező tagjai számára egy kisebb, 15 személyes buszt bérelt, hogy minél többen megünnepelhessék a díjazottat, továbbá, hogy a meghirdetett előadáson minél többen részt tudjanak venni.

Az ünnepség 16 órakor dr. Beer Miklós váci megyéspüspök köszöntő szavaival vette kezdetét. Ezt követően dr. Varga Lajos váci segédpüspök, levéltári prefektus magas színvonalú, A Püspöki és Káptalani Levéltár a Váci Egyházmegye szolgálatában című előadását hallgathatta meg a közönség.

Ezután került sor dr. Kollega Tarsoly István elnöknek a levéltárat méltató beszédére, amelyben kihangsúlyozta a digitalizálás és az interneten való kutatás fontosságát a családkutatók körében, különösen, hogy a javarészt Váci Egyházmegyéhez tartozó Pest megyei települések 1895 utáni anyakönyvei csak itt érhetők el. Az Év Kutatóhelye Díj és az ajándékkönyvek átadására ekkor került sor.

A rendezvény utolsó előadója, a díjazott Papanek Ferenc levéltári igazgató volt, aki kivetítőn keresztül mutatta be az új, internetes kutatási lehetőségeket.

Képek

Kollega Tarsoly István

  Rendezvényeinkről (közgyűlés, díjátadó) szóló beszámolók, levéltári látogatások, képi anyagokkal.

© MACSE - Magyar Családtörténet-kutató Egyesület  Postacím : 1114 Budapest, Bartók Béla út 21.     macse.koordinator@gmail.com 
Oldaltérkép  -  Adatvédelmi szabályzat  -  Szerzői jogok   -  Impresszum   -  Webmester