Kezdőlap Újdonságok Kereső Egyesület Levelezés Aktualitások Kutatás Adattárak Történetek Médiatár Partnereink RSS
 Jelentkezés rendezvényekre 
  
 Sablonok 
 Eseménynaptár 
 Híreink 
 Felhívások 
 Előadásokról 
 beszámoló 
 Rendezvények 
 Találkozók,
 összejövetelek képei 
 Kirándulások 
 Kiadványok 
 Matrikula 
2014.05.17. MACSE Közgyűlés2014-05-30
 
A Magyar Családtörténet-kutató Egyesület
2014. évi közgyűlése

Időpont: 2014. május 17. 9:00 óra
Helyszín: Patrona Hungariae Gimnázium díszterme
1092 Budapest, Knézich u. 3-13.
 

Beszámoló a 2014. május 17.-én megtartott MACSE Közgyűlésről

Közgyűlésünket 2014. május 17.-én 9:30 – 13:00 óra között az előző évihez hasonlóan a Patrona Hungariae Gimnázium dísztermében tartottuk meg. Itt ezúttal is nagyon kedvesen fogadtak minket.

A regisztráció során az elmaradt tagdíjak befizetésére is sor került. 9:30-ra kiderült, hogy a tagságnak kevesebb, mint a fele jelent meg, ezért elnökünk, dr. Kollega Tarsoly István a szabályoknak megfelelően, 10:00 órára meghirdette a megismételt közgyűlést változatlan helyszínre és változatlan napirenddel.

10:10-re 55 fő jelent meg, és ekkor az elnök megnyitotta a Közgyűlést. Felkérte Mátis Istvánt levezető elnöknek, aki köszöntötte a megjelenteket, majd javaslatot tett a jegyzőkönyvvezetőre (dr. Várkonyi Tibor), a jegyzőkönyv hitelesítőire (Kőhegyi Sándorné, Littomerczky Ferencné), a jelölő, a szavazatszedő és számláló bizottság tagjaira (Janurik Zsuzsanna, Hanák Béla, Ábel András), akiknek az elfogadásáról kézfeltartással megszavaztatta a tagságot. Ezután előterjesztette és megszavaztatta a közgyűlés napirendi pontjait. Mindkét szavazás eredménye egyhangú igen lett.

A levezető elnök felkérésére dr. Kollega Tarsoly István elnök megtartotta elnöki beszámolóját. Ennek során említést tett tagságunk létszámának rendkívül dinamikus növekedéséről (2014. május 16., összesen 538 fő). Kiemelte, hogy legfontosabb projektünk az anyakönyvek indexelése, amelyben kiemelkedő szerepet játszik Bocsor László. Az egyéb projektek között említést tett a névváltozások, a családfa, a sírkövek, az emlékművek, a malmok és molnárok projektekről. Tájékoztatást adott a Gudenus János genealógussal kötött megállapodásról, akinek két nagy adatbázisa mindenki számára hozzáférhetővé vált egyesületünk honlapján. Megemlítette, hogy összesen 6 pályázatot nyújtottunk be a Nemzeti Együttműködési Alaphoz (NEA), ebből 2 pályázaton nyertünk. Röviden említést tett pénzügyi helyzetünkről, és végül vázolta a 2014. évre vonatkozó terveinket. Az éves elnöki beszámolót a megjelentek tartózkodás és ellenszavazat nélkül elfogadták.

Ezután Gelei Judit kincstárnok tartotta meg beszámolóját a MACSE 2013. évi közhasznú pénzgazdálkodásról, amelyet a megjelentek tartózkodás és ellenszavazat nélkül elfogadtak.

A következő napirendi pont az Ellenőrző Bizottság jelentése volt a MACSE 2013. évi működéséről. Erről Cseresnyésné Bécsy Zsuzsanna, az Ellenőrző Bizottság elnöke számolt be. Elmondta, hogy az Egyesület egyszerűsített beszámolóját és annak közhasznúsági mellékletét áttekintették és azt rendben lévőnek találták. Megállapították, hogy az elnök beszámolója a valóságot híven tükrözi azt az Ellenőrző Bizottság elfogadta. Az Ellenőrző Bizottság jelentését a MACSE 2013. évi működéséről a megjelentek tartózkodás és ellenszavazat nélkül elfogadták.

Ezt követően került sor az egyes projektvezetők beszámolóira. Anyakönyv indexálás: Bocsor László helyett Gelei Judit; honlaptartalom ügyében: Sztrányainé Ildikó; emlékművek, fotógaléria: Szigetiné Zékány Ilona; molnárok: Kónya Zsuzsanna; névváltoztatások: Kövesdi István helyett dr. Kollega Tarsoly István; sírkövek: Hatvany Csaba helyett dr. Kollega Tarsoly István; a Matrikula folyóirat: Babcsányi Judit; rendezvényeink: Beszeda László; az év kutatóhelye díj: Németh József; az év családtörténeti cikke: Papcsik Béla; pályázataink: Gonda István helyett dr. Kollega Tarsoly István. A beszámolókhoz ezután a tagság tett fel kérdéseket, majd a levezető elnök megszavaztatta a tagságot az összes projektbeszámlóról. A megjelentek tartózkodás és ellenszavazat nélkül elfogadták az összes projektbeszámolót.

Ezt követte a 2013 Évi Oklevelek kiosztása a MACSE legaktívabb, legszorgalmasabb tagjainak. A díjakat Gelei Judit és dr. Kollega Tarsoly István adta át.

A következő napirendi pont az Ellenőrző Bizottság két tagjának megválasztása volt. Dr. Kollega Tarsoly István megköszönte a leköszönő tisztségviselők (Cseresnyésné Bécsy Zsuzsa és Vezér Ágnes) áldozatos munkáját, majd Mátis István felkérte a két jelöltet (Felhalminé dr. Puskás Angéla és Szalay Júlia) bemutatkozó beszédük megtartására. Ezt követően a megjelentek mindkét jelöltet, 47-47 igen szavazattal, 1-1 tartózkodással és ellenszavazat nélkül elfogadták az Ellenőrző Bizottság új tagjainak.

Végül dr. Kollega Tarsoly István megtartotta zárszavát, Mátis István pedig 13:05 perckor bezárta a Közgyűlést.

Képek,     USTREAM közvetítés

A beszámolót a Közgyűlés hivatalos jegyzőkönyve alapján Lévay Béla állította össze.

  Rendezvényeinkről szóló beszámolók képi anyagokkal (közgyűlés, díjátadó, levéltári látogatások, szakmai utak, találkozók) .

© MACSE - Magyar Családtörténet-kutató Egyesület  Postacím : 1025 Budapest Cseppkő utca 33     koordinator@macse.hu 
Gyorskereső  -  Oldaltérkép  -  Adatvédelmi szabályzat  -  Szerzői jogok   -  Impresszum