Kezdőlap Újdonságok Kereső Egyesület Levelezés Aktualitások Kutatás Adattárak Történetek Médiatár Partnereink RSS
 Jelentkezés rendezvényekre 
  
 Sablonok 
 Eseménynaptár 
 Híreink 
 Felhívások 
 Előadásokról 
 beszámoló 
 Rendezvények 
 Találkozók,
 összejövetelek képei 
 Kirándulások 
 Kiadványok 
 Matrikula 
2013-05-18. MACSE Közgyűlés2013-05-23
A Magyar Családtörténet-kutató Egyesület
2013. évi közgyűlése

 
Időpont: 2013. május 18. 9:30 óra
Helyszín: Patrona Hungariae Gimnázium díszterme
1092 Budapest, Knézich u. 3-13.
 
 

Beszámoló a 2013. május 18.-án megtartott MACSE Közgyűlésről

Összefoglalva a Közgyűlésünket sikeresnek mondható, hiszen a három fontos feladatunkat teljesítettük: elfogadtuk a közhasznúsági beszámolót, az alapszabályunk módosítását, és új Vezetőséget választottunk.

Reggel mikor elnökként megnyitottam a Közgyűlést örömmel konstatáltam, hogy szemben az előre bejelentkezett negyven főnél, több mint hetvenen jelentetek meg. Látszik, hogy átéreztétek ennek a közgyűlésnek a jelentőségét. Köszönet a megjelenteknek a részvételért.

Mivel nem értük el a tagság létszámának a felét plusz egy főt, a közgyűlés megnyitását követően azt rögtön be is kellett zárnom, azzal a bejelentéssel, hogy fél óra múlva alapszabályunk értelmében újra meg fogom nyitni.

A Patrona Hungaria gimnázium aranyos vezetőjével Szaniszla nővérével úgy állapodtunk meg, hogy közgyűlésünket egy óra körül befejezzük, ezért tekintettel a sok feladatunkra javasoltam, hogy használjuk ki ezt a fél órát is azzal, hogy a témafelelősök kezdjék el beszámolóikat az elmúlt időben végzett munkákról.

Először Sztrányai Ildi előadását hallgattuk meg a honlapunkról, majd Németh József írásos beszámolóját az „Év kutatóhelye” mozgalomról. Ezt követően Gonda István számolt be a pályázatainkról, annak sikeréről.

A Közgyűlést ismételten megnyitottam és felkértem Mátis Istvánt a Közgyűlés levezetésére. Levezető elnök úr a napirendi pontokat, a jegyzőkönyvvezetőt (Gelei Judit) és hitelesítőket (Bándy Márta, Ábel András), a jelölő, szavazatszedő és számláló bizottság tagjait (dr. Csontos Péter, Solymosi Tamás, Angyal Béla) szavaztatta meg, és a közgyűlés elfogadta.

Levezető elnök úr felkérésére felolvastam elnöki beszámolómat, és azt a közgyűlés egyhangúan elfogadta. A közhasznúsági jelentés és a 2014 évre vonatkozó pénzügyi terv ismertetése, valamint elfogadása volt a következő feladatunk.

Az Ellenőrző Bizottság jelentését Cseresznyésné Bécsy Zsuzsi elnök távolléte miatt a bizottság tagja Beszeda Laci olvasta fel. Ezt követően rögtön be is számolt a MACSE klub előadásainak megszervezéséről, annak sikereiről.

Alapszabályunk módosításait dr. Csontos Péter ügyvéd úr készítette el és pontonként ismertette, amit a Közgyűlés két tartózkodással fogadott el.

Ezt követően az új Vezetőség és az Ellenőrző Bizottság megválasztása következett. A szavazás titkosan történt. A vezetői posztra magukat jelölők röviden bemutatkoztak.

Miske Miklós tagtársunk felkérésére Kollega Tarsoly István elnökségi helyre jelentkező tagtársunk megtartotta „kortes” beszédét, ismertetve eddigi pályafutását, munkásságát. Beszámolójából mindnyájan meggyőződhettünk arról, hogy megválasztása esetén elnöksége alatt tovább tud fejlődni, virágozni Egyesületünk.

A Közgyűlés egyhangúlag elfogadta a régi Vezetőség lemondását. Dr. Csontos Péter kihirdette a választás eredményét:

Új Vezetőség megválasztott tagjai:
Kollega Tarsoly István (1 nem, 3 tartózkodás), Dr. Hatvany Csaba (1 nem), Dr. Várkonyi Tibor (1 nem), Babcsányi Judit (1 nem), Kónya Zsuzsa (egyhangúlag), Németh József (1 nem), Papcsik Béla (59 igen, 4 nem, 1 érvénytelen), Szigetiné Ili (egyhangúlag), Sztrányai Ildi (1 nem), Garadnai Zoltán (4 nem) Gelei Judit (egyhangúlag),

Ellenőrző Bizottság tagjait a Közgyűlés egyhangúlag fogadta el.

Örökös tiszteletbeli elnöknek Hunyady Lászlót (engem) egyhangúlag megválasztottak. A díszoklevelet és a Nyitra vármegyei kéthelyi Hunyady család pincéjéből származó ajándék borokat meghatottan, köszönettel vettem át.

Elfogadtuk az Egyesület székhelyének új címét az alapszabály ilyen értelmű módosítása érdekében.

Ezt követően talán a Közgyűlés legkedvesebb napirendi pontja következett. Az elmúlt két évben az egyesület érdekében legtöbbet tett tagok átvehették szellemes, dicsérő megjegyzésekkel ellátott díszokleveleiket.

Folytatva a témafelelősök beszámolóját. Bocsor Laci a polgári anyakönyvek, Kövesdi István a névváltoztatások adatbázisokról, dr. Hatvany Csaba a MATRIKULA-ról és a sírkövek adatbázisáról, Kónya Zsuzsa a molnárok adatbázisáról, Szigetiné Ili az emlékművek adatbázisáról számolt be. Skoumal Krisztián kárpátaljai fotózási projektjéről irt beszámolója felolvasásra került.

Az új elnök Kollega Tarsoly István megköszönte megválasztását, dicsérte a MACSE eddigi tevékenységét, és bejelentette, hogy ennek szellemében kívánja a MACSE hajóját a jövőben vezetni. Bejelentette, hogy az adatbázisainkat a rendelkezésére álló újabb adatokkal, sőt indexelési munka vállalásával kívánja bővíteni.

Az ezt követő hozzászólásoknál felmerült a levelezőlisták moderálásának a kérdése. Dr. Hatvany Csaba elnök helyettes úr nem tudja tovább vállalni a MACSE levelező lista moderálását. A kérdéshez hozzászólt Papcsik Béla megbízásából Babcsányi Judit, Sztrányai Ildi, Miske Miklós. Megpróbáljuk az ott javasoltakat elfogadni, és a jövőben nem reagálni a családfakutatástól idegen levelekre.

Heim Pál felajánlotta a birtokában lévő szamosujvári és erzsébetvárosi örmény temetőinek adatbázisában a tagok által kért adatok kikeresését.

Ezt követően Gelei Judit kiosztotta az új egyesületi tagok tagsági igazolványát és a Közgyűlést bezártuk.

Hunyady László
Örökös tiszteletbeli elnök

Oklevelek: Díjazottak

Közgyűlés : archív videón     Képek

Beküldő: Hunyady László

  Rendezvényeinkről szóló beszámolók képi anyagokkal (közgyűlés, díjátadó, levéltári látogatások, szakmai utak, találkozók) .

© MACSE - Magyar Családtörténet-kutató Egyesület  Postacím : 1025 Budapest Cseppkő utca 33     koordinator@macse.hu 
Gyorskereső  -  Oldaltérkép  -  Adatvédelmi szabályzat  -  Szerzői jogok   -  Impresszum