Kezdőlap Újdonságok Kereső Egyesület Levelezés Aktualitások Kutatás Adattárak Történetek Képek, videók Partnereink RSS
 Jelentkezés rendezvényekre 
  
 Sablonok 
 Eseménynaptár 
 Híreink 
 Felhívások 
 Előadásokról 
 beszámoló 
 Rendezvények 
 Találkozók,
 összejövetelek képei 
 BB21 Közösségi hely 
 Családfa Klub 
 Füredi
    Asztaltársaság 
 Kirándulások 
 Matrikula 
 Szórólap 
 CD Kiadványok 
 Pályázatok 

Az híreinket lásd a

MACSE hivatalos facebook oldalán

MACSE - facebook

KORÁBBI HÍREINKET AZ ALÁBBIAKBAN LEHET MEGTEKINTENI:

2018.06.12. KIÁLLÍTÁS - Bővülő történelem2018-06-12 20:13:03

Magyar Nemzeti Levéltár Vas Megyei Levéltára
„Bővülő történelem – Az elmúlt tizenöt év iratajándékozásai” című vándorkiállítása
Megtekinthető: 2018. július 6-ig

2018. június 4-én megnyitotta kapuit Szombathelyen a Magyar Nemzeti Levéltár „Bővülő történelem – Az elmúlt tizenöt év iratajándékozásai” című vándorkiállítása, valamint az ehhez kapcsolódó időszaki tárlat, amelyet az MNL Vas Megyei Levéltára munkatársai Bajzik Zsolt levéltáros vezetésével állítottak össze, az elmúlt évek legértékesebb iratadományaiból válogatva.

A megnyitó alkalmával elhangzott közöntőjében Dr. Melega Miklós levéltár-igazgató úgy fogalmazott, hogy ez a rendezvény nem csupán az iratajándékozások jelentőségére kívánja felhívni a közvélemény figyelmét, hanem a kiállítás egyben tisztelgés is, és a hála kifejezése azon személyek irányába, akik nagylelkű felajánlásaikkal, ellenszolgáltatást nem igényelve gazdagították történeti értékű magániratokkal a levéltár gyűjteményét. Az országos programsorozat megálmodója, M-Szabó Dorottya, a vándorkiállítás létrejöttének indítékairól és körülményeiről számolt be, majd a főbb csomópontokat kiemelve ajánlotta az érdeklődők figyelmébe a tárlatot.

A megjelentek körében szép számmal képviseltették magukat ez iratanyagok adományozói is, többek között Balogh Péter, Benke Éva, Dr. Fa Józsefné, Kiss Sándorné, Dr. Kövér István, Kosztolánczy Tibor, Morvai Istvánné, Németh Tibor, Salamon Nándorné és Szilágyi Istvánné. A rendezvény végén elhangzott, hogy a levéltár a közeljövőben egy díszes kiállítású, évről évre új lapokkal gyarapodó albumot nyit, amelyben megörökítik az ajándékozók neveit az utókor számára.

Az időszaki tárlat ingyenesen megtekinthető 2018. július 6-ig, továbbá a Savaria Történelmi Karnevál időszakában, 2018. augusztus 24-26. között.

Forrás: KIÁLLÍTÁS megnyitó - Bővülő történelem

Beküldő: Kőhegyi Anikó
 
  Többféle hírt szeretnénk
  itt megjelentetni:
  • Az Egyesület életének híreit.
  • A családkutatók munkáját érintő, fontosnak ítélt híreket.
  • A kutatótársaktól kapott híreket.

© MACSE - Magyar Családtörténet-kutató Egyesület  Postacím : 1114 Budapest, Bartók Béla út 21.     macse.koordinator@gmail.com 
Oldaltérkép  -  Adatvédelmi szabályzat  -  Szerzői jogok   -  Impresszum   -  Webmester