Kezdőlap Újdonságok Kereső Egyesület Levelezés Aktualitások Kutatás Adattárak Történetek Médiatár Partnereink RSS
 Jelentkezés rendezvényekre 
  
 Sablonok 
 Eseménynaptár 
 Híreink 
 Felhívások 
 Előadásokról 
 beszámoló 
 Rendezvények 
 Találkozók,
 összejövetelek képei 
 Kirándulások 
 Kiadványok 
 Matrikula 

Az híreinket lásd a

MACSE hivatalos facebook oldalán

MACSE - facebook

KORÁBBI HÍREINKET AZ ALÁBBIAKBAN LEHET MEGTEKINTENI:

2018.05.16. HadTörténész Sörest a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum Márványtermében2018-05-06 08:21:58

HadTörténész Sörest
170 éves a Magyar Honvédség
Időpont: 2018. május 16., 19:00–22:00

2018. május 16-án, szerdán 19 órai kezdettel a Történész Sörest előadássorozat ezúttal rendhagyó címmel és helyszínnel jelentkezik. A májusi eseményünknek a Budai várban található HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum Márványterme (1014 Budapest, Kapisztrán tér 2–4.) ad otthont. A Hadtörténeti Intézet és Múzeummal együttműködve, a Magyar Honvédség megszületésének 170. évfordulójára emlékezünk. A belépés ingyenes, minden érdeklődő számára nyitott (még akkor is, ha valaki nem feltétlenül a sörök iránt elkötelezett).

A HadTörténész Sörest kulturális-, tudományos kezdeményezés, kötetlenebb keretek között teremt lehetőséget a történelem megismerésére és a szakmai érintkezésre. Előadóink a hadtörténelem elismert kutatói, rangos személyek, akik az est keretében három háborús időszakot, és a Magyar Honvédség egyes fegyvernemeit járják körül, miközben a közönség tagjai kellemesen fogyaszthatják italaikat. Mindezt téve a Hadtörténeti Intézet és Múzeum falai között. Az előadásokat követően lehetőség nyílik a témákat érintő kérdések feltevésére, valamint kötetlenebb beszélgetésre.

Dr. Hermann Róbert, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum főtanácsosa, tudományos-helyettese az 1848-49-es szabadságharc huszárságának érdekes történeteit járja körül.

Dr. Kovács Vilmos ezredes, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum parancsnoka a „Nagy Háború” honvéd tüzérségét veszi elemzésének tárgyául.

Dr. Horváth Csaba ezredes, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum parancsnok-helyettese a második világháború honvéd gyalogságát mutatja be.

Az est moderátora: Dr. Ujvári Gábor, a VERITAS Történetkutató Intézet, tudományos főmunkatársa, kutatócsoport-vezető lesz.

Az eseményhez az italokat a Budapest Klisé Bár szolgáltatja.

***A Söresten részvevőket különböző meglepetésekkel, nyereményekkel várjuk. Az immár szokásos „Sörest Totó” mellett további lehetőségek lesznek arra, hogy a hallgatóság tagjai többek között belépőt nyerhessenek az idei Múzeumok Éjszakájára, vagy a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeumba, de akár egy kézműves sörrel is gazdagodhatnak.

Forrás: HadTörténész Sörest - 170 éves a Magyar Honvédség

Beküldő: Kőhegyi Anikó
 
  Többféle hírt szeretnénk
  itt megjelentetni:
  • Az Egyesület életének híreit.
  • A családkutatók munkáját érintő, fontosnak ítélt híreket.
  • A kutatótársaktól kapott híreket.

© MACSE - Magyar Családtörténet-kutató Egyesület  Postacím : 1025 Budapest Cseppkő utca 33     koordinator@macse.hu 
Gyorskereső  -  Oldaltérkép  -  Adatvédelmi szabályzat  -  Szerzői jogok   -  Impresszum