Kezdőlap Újdonságok Kereső Egyesület Levelezés Aktualitások Kutatás Adattárak Történetek Médiatár Partnereink RSS
 Jelentkezés rendezvényekre 
  
 Sablonok 
 Eseménynaptár 
 Híreink 
 Felhívások 
 Előadásokról 
 beszámoló 
 Rendezvények 
 Találkozók,
 összejövetelek képei 
 Kirándulások 
 Kiadványok 
 Matrikula 
 Szórólap 
 CD Kiadványok 
 Pályázatok 

Az híreinket lásd a

MACSE hivatalos facebook oldalán

MACSE - facebook

KORÁBBI HÍREINKET AZ ALÁBBIAKBAN LEHET MEGTEKINTENI:

2018.05.16. HadTörténész Sörest a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum Márványtermében2018-05-06 08:21:58

HadTörténész Sörest
170 éves a Magyar Honvédség
Időpont: 2018. május 16., 19:00–22:00

2018. május 16-án, szerdán 19 órai kezdettel a Történész Sörest előadássorozat ezúttal rendhagyó címmel és helyszínnel jelentkezik. A májusi eseményünknek a Budai várban található HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum Márványterme (1014 Budapest, Kapisztrán tér 2–4.) ad otthont. A Hadtörténeti Intézet és Múzeummal együttműködve, a Magyar Honvédség megszületésének 170. évfordulójára emlékezünk. A belépés ingyenes, minden érdeklődő számára nyitott (még akkor is, ha valaki nem feltétlenül a sörök iránt elkötelezett).

A HadTörténész Sörest kulturális-, tudományos kezdeményezés, kötetlenebb keretek között teremt lehetőséget a történelem megismerésére és a szakmai érintkezésre. Előadóink a hadtörténelem elismert kutatói, rangos személyek, akik az est keretében három háborús időszakot, és a Magyar Honvédség egyes fegyvernemeit járják körül, miközben a közönség tagjai kellemesen fogyaszthatják italaikat. Mindezt téve a Hadtörténeti Intézet és Múzeum falai között. Az előadásokat követően lehetőség nyílik a témákat érintő kérdések feltevésére, valamint kötetlenebb beszélgetésre.

Dr. Hermann Róbert, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum főtanácsosa, tudományos-helyettese az 1848-49-es szabadságharc huszárságának érdekes történeteit járja körül.

Dr. Kovács Vilmos ezredes, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum parancsnoka a „Nagy Háború” honvéd tüzérségét veszi elemzésének tárgyául.

Dr. Horváth Csaba ezredes, a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum parancsnok-helyettese a második világháború honvéd gyalogságát mutatja be.

Az est moderátora: Dr. Ujvári Gábor, a VERITAS Történetkutató Intézet, tudományos főmunkatársa, kutatócsoport-vezető lesz.

Az eseményhez az italokat a Budapest Klisé Bár szolgáltatja.

***A Söresten részvevőket különböző meglepetésekkel, nyereményekkel várjuk. Az immár szokásos „Sörest Totó” mellett további lehetőségek lesznek arra, hogy a hallgatóság tagjai többek között belépőt nyerhessenek az idei Múzeumok Éjszakájára, vagy a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeumba, de akár egy kézműves sörrel is gazdagodhatnak.

Forrás: HadTörténész Sörest - 170 éves a Magyar Honvédség

Beküldő: Kőhegyi Anikó
 
  Többféle hírt szeretnénk
  itt megjelentetni:
  • Az Egyesület életének híreit.
  • A családkutatók munkáját érintő, fontosnak ítélt híreket.
  • A kutatótársaktól kapott híreket.

© MACSE - Magyar Családtörténet-kutató Egyesület  Postacím : 1025 Budapest Cseppkő utca 33     koordinator@macse.hu 
Gyorskereső  -  Oldaltérkép  -  Adatvédelmi szabályzat  -  Szerzői jogok   -  Témafelelősök  -  Impresszum