2019.09.21. Tudástár szakmai utak - Szolnok

MACSE Tudástár
MEGHÍVÓ
A Tudástárban szereplő szakmai utak következő rendezvénye:
Látogatás Szolnokon
Időpont: 2019. szeptember 21. szombat, 10:00-17:30
Helyszín: MNL Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Levéltára - Pozsonyi út 40.
Aba-Novák Agóra Kulturális Központ - Hild János tér 1.

Az MNL Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Levéltára és az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ Családkutató klubja látogatásra invitálja a Magyar Családtörténet-kutató Egyesület tagjait.
Ez a látogatás egyben a MACSE oktatási munkacsoport által létrehozott Tudástár elnevezésű anyag egyik pontjának (szakmai utak) megvalósítását is jelenti, valamint kapcsolódik a „Kulturális Örökség Napja” helyi eseményéhez.

A program:
10 órakor a levéltárban kezdünk (Pozsonyi út 40.), ahol Csönge Attila igazgató úr fogadja levéltár-látogatásra a csapatot.
Az önköltséges ebédet követően kb. 13 órától következik egy városnéző séta, amelynek vezetésére Kis Krisztián Bálint történész vállalkozott.
Legkésőbb 14:30-ra az Agórába érünk (Hild János tér 1.), ahol némi felfrissülés után 15 órától kezdődik a szakmai délután, melynek témaköre: „Társadalom és családkutatás”.
A vendégeket a házigazda Molnár Lajos Milán igazgató úr üdvözli, az eseményt megnyitja dr. Lakatos Andor a MACSE elnökhelyettese.

Előadók:
  • dr. Fülöp Tamás (a Neumann János Egyetem rektora): A családtörténet-kutatás közösségteremtő ereje
  • dr. Körmendy Lajos (nyugalmazott levéltáros): Család és családkutatás – történelmi-társadalmi gyökerek
  • dr. Erdész Ádám (az MNL Békés Megyei Levéltára igazgatója): Családtörténet társadalomtörténeti nézőpontból – a Kner, Márki és Ladics famíliák kutatásának tanúságai.

A programokhoz menet közben is lehet csatlakozni. A Budapestről történő közös utazás részleteiről tájékoztatás a részletes programban.
 
Mindenkit szeretettel várunk!

A program letöltése (pdf)

Jelentkezés előzetes regisztráció és feliratkozás után

Feliratkozás

 
Beküldő: Ari Ilona

Eseménynaptár 2011-2019   ©  webmester