Információk a települések lapon található adatokról
Helységnévtárak: Itt kerülnek összegyűjtésre a kutatást segítő helységnévtárak.
A település kiválasztása két lépcsőben történik: 1.) Település kezdőbetűjének kiválasztása. 2.) A kezdőbetű alapján szűkített lenyíló településlistából a település kiválasztása, majd a 'Keresés' gomb lenyomása.
Település (mai megnevezése): A forrásból származó település mai megnevezése. Eredeti megnevezése a 'Forráskiegészítés' rovatban található. A helynévre történő utalás minden esetben a forrásmunkában elfoglalt helyét jelenti a jelzett molnárnak, amely nem feltétlenül esik egybe az adott molnár működési helyével! A település nevére kattintásra megtörténik az adott település keresése a wikipédiában.

Molnár/Malomtulajdonos: A molnár/malomtulajdonos nevére kattintva a névre kattintva megjeleníthetők a kiválalasztott molnár/malomtulajdonos részletes adatai. Egy-egy molnár a különböző forrásmunkákban akár különböző névalakban többször is előfordulhat. A névalakok általában azonosak az eredeti dokumentumban talált alakkal - helyenként hiányzik a vezeték- vagy az utónév.

Dátum (forrásban): A forrásból származó dátuminformáció, sokszor inkább csak tájékoztató jelleggel kerül feltüntetésre.

Malom neve: A malom nevére kattintva megtekinthető az adott malom általános ismertetője.

Malomtípus: A malomtípusra kattintva további információkat tudhat meg a a kiválasztott malomtípusról.

Forrás: A malomhoz kapcsolódó részletes forrásadatok a 'Forrás' oszlopban lévő szélmalom ikonra kattintásra megjelenő ablakban tekinthetők meg.

Forrás kiegészítés: A 'Forráskiegészítés'-nél jelennek meg a kiegészítő információk a forrásról (pl. forráson belüli helye), valamint az adatközlő megjegyzései a molnárról/malomtulajdonosról.

Kép: A molnárhoz/malomhoz kapcsolható képre kattintásra a kép eredeti méretében is megtekinthető, amennyiben tartozik hozzá kiegészítő információ, a kép alatt kiírásra kerül.

Általános információk (Bevezető: Wéber György): Tovább»