Információk a malmok lapon található adatokról
A 'Malmok' lapon általános információkat találhat magyarországi és határon túli malmokról. Kiegészítő információk (képek, térképek, szakirodalom, stb.) a 'Segédletek' lapon találhatók. Az adatbázisban található malmok kezdőbetű választással kérdezhetők le, vagy települések szerint, az 'ABC' sor mögött található kis térképre kattintás után 'Térképek' lapon a megye kiválasztásával.
A malomadatok az alábbiak szerint kerülnek megjelenítésre:
Malom: A malom nevére kattintva kattintva megjeleníthetők a kiválalasztott malom részletes adatai. Egy-egy malom a különböző forrásmunkákban akár különböző névalakban többször is előfordulhat, erre utalás a malom történetében olvasható.

Település (ma): A forrásból származó település mai megnevezése. Eredeti megnevezése a 'Forráskiegészítés' rovatban található. A település nevére kattintásra megtörténik az adott település keresése a wikipédiában.

Malomtípus: A malomtípusra kattintva további információkat tudhat meg a a kiválasztott malomtípusról.

Dátum (forrásban): A forrásból származó dátuminformáció, sokszor csak tájékoztató jelleggel kerül feltüntetésre.

Forrás: A malomhoz kapcsolódó részletes forrásadatok a 'Forrás' oszlopban lévő szélmalom ikonra kattintásra megjelenő ablakban tekinthetők meg.

Forrás kiegészítés: A 'Forráskiegészítés'-nél jelennek meg a kiegészítő információk a forrásról (pl. forráson belüli helye), valamint az adatközlő megjegyzései a malomról.

Történet: a malom története elolvasható a 'Történet' oszlopban lévő könyv ikonra kattintásra megjelenő ablakban.

Kép: A molnárhoz kapcsolható képre kattintásra a kép eredeti méretében is megtekinthető, amennyiben tartozik hozzá kiegészítő információ, a kép alatt kiírásra kerül.

Általános információk (Bevezető: Wéber György): Tovább»