Kezdőlap Újdonságok Kereső Egyesület Levelezés Aktualitások Kutatás Adattárak Történetek Médiatár Partnereink RSS
 Jelentkezés rendezvényekre 
  
 Sablonok 
 Eseménynaptár 
 Híreink 
 Felhívások 
 Előadásokról 
 beszámoló 
 Rendezvények 
 Találkozók,
 összejövetelek képei 
 Kirándulások 
 Kiadványok 
 Matrikula 
Eseménynaptár
 Év :   2024 2023 2022 2021 2020 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013
 Szeptember 
Események : kihirdetés időpontja 
2011.09.27. MACSE felhívása : AZ ÉV KUTATÓHELYE díj odaítélésére. 2011-09-27 16:20:00
  
2011.09.27. MACSE felhívása : AZ ÉV KUTATÓHELYE díj odaítélésére.2011-09-27 16:20:00

A Magyar Családtörténet-kutató Egyesület
 
(MACSE) felhívása

 
AZ ÉV KUTATÓHELYE
 
díj odaítélésére

 

Egyesületünk első alkalommal, már megalakulásának évében, 2011-ben szeretné odaítélni AZ ÉV KUTATÓHELYE DÍJAT, amelynek eldöntésében számít tagjainak, és valamennyi családtörténet-kutatónak a javaslataira. A díjat egy olyan intézmény vagy szervezet kapná, amely kiemelt segítséget nyújt a családfa- és családtörténet kutatóknak. Ez természetesen nem csak állami vagy egyházi levéltár lehet, hanem bármely olyan hely (pl. könyvtár, múzeumi adattár, hadtörténeti intézmény, mormon vagy egyéb kutatóközpont) amely személyesen is fogad kutatókat. (Csak internetes webhelyek ebbe nem tartoznak bele.) A díjazott hely lehet magyarországi és határon túli is, utóbbiba beleértve a nem csak a Kárpát-medence területén lévő kutatóhelyeket is.

A szavazás egy értékelő lap kitöltésével történik. Egy személy több intézményre is tehet javaslatot - mindazokra, amelyekben pozitív tapasztalatai voltak. Az értékelő lap szempontrendszere a kutatóhely objektív adottságaira és a látogatók szubjektív tapasztalataira egyaránt kiterjed. A szavazólapokat folyamatosan, de legkésőbb 2011. november 30-áig kérjük visszaküldeni az azon megadott email címre. Ezek összesítése -vagyis a tagok véleménye- alapján a vezetőség dönt a díj odaítéléséről, amelyet december második felében a helyszínen adunk át.

AZ ÉV KUTATÓHELYE szavazólap letölthető honlapunkról, listáinkon közzétesszük, illetve kérésre küldünk. Honlapunkon rendszeresen tájékoztatást fogunk adni arról, hogy mely intézményeket javasoltak eddig díjazásra.

Reméljük, a díj odaítélése megmozgatja a családfa-és családtörténet-kutatók népes táborát. Tegyünk együtt annak érdekében, hogy díjunk a kutatóhelyek között nagy megbecsültségre tegyen szert és ennek nyomán minél több olyan intézmény, szervezet legyen, amely pozitív hozzáállásával elősegíti a magyar családtörténeti kutatásokat!

A szavazólap letölthető itt.   A felhívás letölthető itt.

A MACSE vezetősége, 2011. szeptember 24-én.

mobil-verzió

Jelentkezés rendezvényekre

© MACSE - Magyar Családtörténet-kutató Egyesület  Postacím : 1025 Budapest Cseppkő utca 33     koordinator@macse.hu 
Gyorskereső  -  Oldaltérkép  -  Adatvédelmi szabályzat  -  Szerzői jogok   -  Impresszum