Kezdőlap Újdonságok Kereső Egyesület Levelezés Aktualitások Kutatás Adattárak Történetek Médiatár Partnereink RSS
 Jelentkezés rendezvényekre 
  
 Sablonok 
 Eseménynaptár 
 Híreink 
 Felhívások 
 Előadásokról 
 beszámoló 
 Rendezvények 
 Találkozók,
 összejövetelek képei 
 Kirándulások 
 Kiadványok 
 Matrikula 
2017.04.06. Emlékeztető a MACSE-BFA összejöveteléről2017-04-10 14:14:55

MACSE BFA

Emlékeztető

a MACSE Balatonfüredi Asztaltársaságának
2017. április 6-ai összejöveteléről
Helyszín: Balatonfüred, Lipták Gábor Városi Könyvtár (Kossuth u. 35.)


Résztvevők: Budáné Bocsor Ágnes, Gubicza Ferenc, Karika Erzsébet, Mahler Wolfgang Otto, Németh Ákosné Rácz Lídia, Németh József, Somogyi Zsigmond, Szelle Zoltán, Tálos Géza, Kaszás Ottó, Németh Julianna, Ari Ilona, Beszeda László

Az emlékeztetőt írta: Németh József

Németh József köszöntötte a vendégeket, és, hogy ismerkedjünk egymással a meghívott vendégekkel, arra kérte a Balatonfüredi Asztaltársaság tagjait, hogy röviden mutatkozzanak be a meghívottaknak. Ez meg is történt, ki rövidebben, ki hosszabban számolt be eddigi tevékenységéről és eredményeiről. A kötetben is publikáló lokálpatrióták ezúttal is szerényen szólaltak meg (Karika Erzsi néni, Rácz Lídia, Bocsor Ágnes), ikonikus füredi családok nagy öregjei, Somogyi Zsiga bácsi és Gubicza Ferenc is elmondták, hogy miért járnak ide szívesen, Tálos Géza ezúttal erdélyi örmény gyökerei kutatását emelte ki (20 éve tagja az Erdélyi Örmény Gyökerek klubjának), Kaszás Ottó kakukktojásként elmondta, hogy ő Székesfehérvárról érkezett a rendezvényre, mert a közelükben nincs ehhez hasonló szerveződés (egyébként Veszprém megyei érdekeltsége Dudar, Bakonynána és Tés).
A vendégek nevében Beszeda László hangsúlyozta, hogy az egyesület vezetőségének fontosak a vidéki tagok, a vidéki műhelyek jelenléte is, amiből jobb lenne, ha több lenne. Az egyesület ez évben szeretné segíteni a vidéki műhelyek munkáját is. Németh Julianna Somogy megyéből érkezett, fontosnak tartja ő is a vidéki műhelyek munkáját.

Ari Ilona először is eloszlatott egy félreértést, ő nem szolnoki, Budapesten lakik, és onnan vezeti a szolnoki családfakutató kört, sőt újabban Mezőtúron is beindított egy családkutató társaságot. Annyira lekötik energiáit ezek a klubok, hogy saját családfa kutatására szinte már nincs is ideje. A kiadványaik – Kis füzetben nagy segítség a családfakutatóknak – úgy indultak, hogy rögzítették meghívott előadóik előadásait, az első füzetben ezt jelenítették meg. Ez a füzet főleg kezdő családfakutatóknak ad hasznos tanácsokat. A 2. és 3. füzet már adta magát, mindegyik füzetbe hasznos mellékleteket is szerkesztettek, például a betegségnevekből, latin szószedetet. A füzeteket az Aba Novák Kulturális Központ adja ki, megrendelhető az alábbi címen, füzetenként 1500.- Ft-ért + postaköltség:
csaladkutatas@ankk.hu

Németh József zárásként még feltette szavazásra a kérdést, hogy milyen napon akar találkozni az egyesület legközelebb, ennek eredményeképpen úgy döntöttünk, hogy legközelebb egy szombati délelőttön találkozunk, májusban.

Beszámoló a
Balatonfüredi
Asztaltársaság
tevékenységéről

© MACSE - Magyar Családtörténet-kutató Egyesület  Postacím : 1025 Budapest Cseppkő utca 33     koordinator@macse.hu 
Gyorskereső  -  Oldaltérkép  -  Adatvédelmi szabályzat  -  Szerzői jogok   -  Impresszum